NVM Online Bieden

Wil jij bij de verkoop van jouw huis gebruik maken van NVM Online Bieden?
Bij JIP helpen we je graag!
Vraag bij één van onze makelaars na of online bieden ook voor jouw huis is weggelegd.

Bij JIP willen we de verkoop van jouw woning zo goed, makkelijk en zo relaxed mogelijk laten verlopen. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe tools, apps of andere mogelijkheden om het verkoopproces van jouw woning te verbeteren. Eén van deze tools is: NVM Online Bieden.

Wat is NVM Online Bieden?

NVM online bieden is een digitaal platform dat ontwikkeld is door de branchevereniging NVM, met als doel het biedproces transparanter te laten verlopen voor zowel koper als de verkoper. Tijdens het proces zijn zowel koper als verkoper op de hoogte van de laatste stand van zaken. Als koper heb je tijdens het hele biedproces de mogelijkheid om jouw bod aan te passen, in tegenstelling tot de reguliere verkoop bij inschrijving.

Omdat zowel koper als verkoper tijdens het biedproces op de hoogte zijn van de actuele stand van zaken, verloopt ook de verkoop van de woning een stuk sneller. Koper kan na het sluiten van de bieding binnen afzienbare tijd beslissen aan wie zij hun woning verkopen, wat er weer voor zorgt dat de koopovereenkomst in een mum van tijd getekend kan worden.

Hoe werkt NVM Online Bieden

Wil je als verkoper jouw huis verkopen via online bieden? Dan geef jij dit aan het begin van het verkoopproces bij ons aan. Wij zorgen er vervolgens voor dat jouw woning wordt aangemeld op NVM Online Bieden . Vervolgens kan iedere geïnteresseerde (nadat zij zich hebben aangemeld) meedoen aan de biedingen.

Heb jij via ons jouw droomhuis gevonden en wil je meedoen met het online bieden? Dan kun je je via NVM Online Bieden registreren als bieder. Vervolgens ontvang je een e-mail ter verificatie van het opgegeven e-mailadres en als laatste stap moet je jouw inschrijving laten activeren. Dit kun je doen tijdens de bezichtigingen met één van onze makelaars, door langs te komen op ons kantoor, of digitaal door middel van IDIN.

Heb je alle stappen doorlopen en is je inschrijving geactiveerd? Dan kun je meedoen aan het online bieden. Zodra het biedproces op een woning start, kun je een bod doen met door jou zelf opgestelde ontbindende voorwaarden. Tijdens het biedproces kun je zien welk bedrag anderen bieden en kun je ervoor kiezen je bod te verhogen of de ontbindende voorwaarden te veranderen.

Na sluiting van de bieding bepaalt de verkoper, in overleg met ons, aan wie ze de woning verkopen. Dit hoeft niet altijd degene te zijn met het hoogste bod, dit kan ook de koper zijn met de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper.

Voordelen NVM Online Bieden

  • Transparant proces, zowel koper als verkoper zijn op de hoogte van de laatste stand van zaken;
  • Kopers hebben de mogelijkheid om hun bod op ieder moment aan te passen;
  • Het versnelt de afwikkeling van het verkoopproces.

Jip de huismus - NVM