Huis verkopen

Jouw huis verkopen? JIP helpt je graag!
Bij de verkoop van je huis lopen we samen een aantal stappen door. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

Stap 1: Kennismaking & waardebepaling

Tijdens de eerste kennismaking komen we vrijblijvend langs om jouw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. We bekijken je huis om de waarde te bepalen, bespreken de verkoopstrategie die het beste bij de markt en je eigen wensen aansluit en geven je advies over de presentatie van je huis. Na deze afspraak doen we uitgebreid onderzoek en stellen we een persoonlijk verkoopplan op.

Stap 2: Verkoopplan

JIP start met een helder plan van aanpak. Jouw makelaar stelt een persoonlijk verkoopplan op die aansluit bij jouw wensen. In het verkoopplan worden punten besproken als doelgroep, vraagprijs en marketing. De inzet van Social Media heeft een prominente plek in het verkoopplan. Ben je nog niet zo handig met Social Media? Geen probleem wij hebben een handleiding waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je jouw huis kan delen op Facebook, Youtube, LinkedIn, Twitter, etc.

Stap 3: Huis verkoop klaar maken

Zorg dat je huis er netjes bij staat. Verhelp kleine mankementen, bijvoorbeeld een lekkende kraan, een klemmende deur en een raam met een barst. Potentiƫle kopers moeten het gevoel hebben dat het prettig wonen is. Met behulp van de checklist "Maak je huis verkoop klaar" krijg je tips en advies voor de ideale presentatie van jouw huis.

Stap 4: Bezichtigingen

Wil je zelf de kopers rondleiden omdat je zelf alles van jouw huis en buurt minimaal net zo goed weet als de makelaar? Dat kan bij JIP! Je plant zelf de bezichtiging wanneer het jou en de potentiƫle koper uitkomt. Of dat nu overdag, in de avond of het weekend is. Vindt je het toch wat spannend om zelf de bezichtigingen te doen? Geen zorgen, dan doet een JIP makelaar dit met veel plezier voor jou. Wij nemen de tijd voor het inwinnen van informatie, zodat we belangstellenden kunnen rondleiden alsof het ons eigen huis is.*

Stap 5: Onderhandelingen

JIP is jouw onderhandelspecialist. In deze fase doen we er alles aan om niet alleen de hoogste koopsom maar ook de meest gunstige voorwaarden voor je te behalen. Belangstellenden brengen telefonisch of via de website een bod uit bij JIP. Jouw makelaar neemt het bod in behandeling en begeleidt de rest van het verkoopproces.

Stap 6: Koopovereenkomst

Wanneer er een overeenstemming is over de prijs, wordt de koopovereenkomst door JIP makelaars opgesteld. Hierin worden alle gemaakte afspraken schriftelijk bevestigd. Vanzelfsprekend kun je er ook voor kiezen om het opstellen van de koopovereenkomst aan een notaris uit te besteden.

Bekijk hier onze video's met duidelijke uitleg van de koopovereenkomst:

Stap 7: Notaris

Na ondertekening van de koopovereenkomst door beide partijen zorgen wij ervoor dat deze bij de notaris terecht komt. De keuze voor de notaris ligt bij de koper. Na de eindinspectie van het huis ga je naar de notaris voor de levering en de sleuteloverdracht. Jippie officieel verkocht!

Stap 8: Voorlopig afscheid

Na ondertekening van de eigendomsakte nemen we voorlopig afscheid. Maar ook na de overdracht staan we altijd voor je klaar!

* Doe de check bij pakket samenstellen om te zien of er een JIP verkoopteam bij jou in de buurt zit.

Jip de huismus - NVM