Huis kopen

Een huis kopen? JIP helpt je graag!
Wij werken op basis van no cure no pay, je betaalt dus alleen wat je echt nodig hebt. Daarnaast heb je de keuze om alleen een deeldienst af te nemen, zoals de onderhandelingen. Bij de aankoop van jouw droomhuis lopen we samen een aantal stappen door.
Het stappenplan ziet er als volgt uit:

Stap 1: Kennismaking & zoekprofiel

Tijdens de eerste kennismaking komen we vrijblijvend langs om jouw wensen te bespreken. Zodra dit duidelijk is kan er een zoekprofiel opgesteld worden, zodat de zoektocht naar jouw droomhuis kan beginnen.

Stap 2: Aanbod in je mail

Wekelijks ontvang je van ons het nieuwste aanbod dat aansluit bij je wensen. Omdat we aangesloten zijn bij de NVM worden wij als eerste op de hoogte gesteld van het nieuwe aanbod voordat dit op Funda komt.

Stap 3: Bezichtigingen

Zit er een huis bij die je leuk lijkt, dan neem je contact met ons op zodat we een bezichtiging kunnen regelen. Samen doen we de bezichtiging, waarbij wij volledig jouw belangen behartigen. Jij kijkt vooral of de locatie, gevoel en sfeer je aanspreken. Wij bekijken het huis met een kritische blik en adviseren je bijvoorbeeld over de onderhoudsstaat.

Stap 4: Informatie verzamelen

Ben je helemaal enthousiast over een huis en wil je er verder mee? Dan gaan wij meer informatie verzamelen zoals kadastrale gegevens, energielabel, eigendomsbewijs, bodeminformatie, etc. Op basis van deze informatie geven we een aankoopadvies.

Stap 5: Onderhandelingen

Als je nog steeds een goed gevoel hebt bij het huis, dan gaan we verder naar de onderhandelingen. Wij doen een openingsbod voor je en geven aan welke voorbehouden hieraan verbonden zijn. Tijdens de onderhandeling komen zaken aan bod zoals de prijs, voorwaarden en oplevertermijn. Wij zorgen ervoor dat je het huis voor de beste prijs met de meest gunstige voorwaarden kunt aankopen.

Stap 6: Koopovereenkomst

Wanneer er een overeenstemming is over de prijs, kan de koopovereenkomst getekend worden. De koopovereenkomst wordt opgesteld door de verkopende makelaar, wij checken deze voor jou en beoordelen of alle gemaakte afspraken hierin vermeld staan.

Bekijk hier onze video's met duidelijke uitleg van de koopovereenkomst:

Stap 7 : Notaris

Als de financiering rond is kunnen we naar de notaris voor de officiƫle overdracht. Vooraf zullen we samen met de verkopende partij de eindinspectie doen om te controleren of het huis volgens afspraak is opgeleverd. Vervolgens wordt bij de notaris de eigendomsakte besproken en krijg je de sleutel. Jippie officieel gekocht!

Stap 8: Voorlopig afscheid

Na ondertekening van de eigendomsakte nemen we voorlopig afscheid. Maar ook na de overdracht staan we altijd voor je klaar!

Jip de huismus - NVM